Autumn Tournement Groningen: victorie en verdriet

Geplaatst op 24-10-2016 door Ilona in Wedstrijden

Vorig weekend viel er tijdens de 2e KNSB-cup nog wel wat te mopperen over het ijs in Kardinge. Dit weekend was de ijskwaliteit goed. Het regende dan ook persoonlijke records, bijna alle Triassers noteerden een pr op hun 1000 meter. 

Trias was met zeventien rijders goed vertegenwoordigd. Op de startlijst stond als 18e rijder Iris Veenstra. Zij was er wel, maar het ‘souvenirtje’ van de 2e KNSB-cup (gebroken duim) belemmerde haar om te rijden.

Meer lef
Wat opvalt bij de D-, C, B, en A-junioren van Trias is dat ze allemaal ‘gegroeid’ zijn. Niet alleen fysiek. Door de duurtrainingen is er ook fors meer inhoud bij de rijders en eenieder schaatste de 1000 meter vlot weg. Maar wat vooral in het oog springt is dat er veel meer lef is. 

Dat manifesteerde zich het sterkst bij de meiden junior D. Waar de Trias-girls vorig seizoen nog wel eens inhielden en te lief waren voor hun tegenstanders, lieten ze zondag in Groningen van zich gelden met felle inhaalacties zowel op de 500 als op de 1000 meter.

Op de 1000 meter leverde dat Anna Marit en Sietske respectievelijk goud en zilver op. Suze kwam vanuit haar vierde startpositie tot haar grote frustratie de andere rijders niet voorbij, maar ze reed wel een pr.

Leren incasseren
Victorie en verdriet liggen tijdens zo’n toernooi de hele dag dicht bij elkaar. Shorttrack is een sport van incasseren. Zoals voor Simone Veenstra die in de halve finale op de 1000 meter voor dames A/B wordt afgestraft met een penalty. Martine die aan de weg van haar come-back timmert, in Groningen een strak toernooi rijdt maar onderuit gaat in de halve finale op de 1000 meter.

En Hessel die in de finale van de 1000 meter jongens junioren C een pr rijdt, maar in de rit Jens van ‘t Wout voor moet laten gaan. Of Samuel die in de finalerit jongens junioren D Chris Brijder over het hoofd ziet waardoor beiden een koppositie kwijtraken.

Grote en kleine teleurstellingen, maar de volgende rit staan onze meiden en jongens wel weer aan de start met nieuwe strijdlust. Die veerkracht dwingt respect af. Bij mij in ieder geval wel. De weerbaarheid die ze daarvan krijgen, komt hen ook buiten de shorttrackbaan van pas. Het is een dimensie van shorttrack waar niet vaak over wordt gesproken, maar die er zeker wel toe doet.

Ticket to go
Nog een paar dagen en dan gaan een aantal van de rijders naar de eerste StarClass van dit seizoen. De reis daarvoor gaat naar Bolzano. Ook Dedmer gaat mee. Die haalde zondag zijn limiet. Op de valreep een ‘ticket to go’, want de inschrijving voor de StarClass sloot zondagavond om 11 uur.

 Voor de volledige uitslagen zie Shorttrackonline.


Trias wnt clubklassement Qutumn Tournement Martine op de hoogste trede Hessel op de hoogste trede
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: