Arie Ravensbergen-bokaal 2014: de sleutel naar?

Geplaatst op 11-03-2014 door Jurgen in Wedstrijden

De tuin in? Naar het strand? Niks ervan! Elf Trias-pupillen (Trias Tigers), inclusief ouders en twee trainers, gingen zaterdag op weg naar de sleutelstad Leiden om de Arie Ravensbergen-bokaal te verdedigen. Aan de voorbereiding kon het niet liggen. Vrijdagavond was er nog wedstrijdscherp getraind tijdens het clubkampioenschap. Dus niet net als de rest van on land ijsjes eten of een terrasje pakken in de stad. Nee, schaatsen! Want shorttrack is een keiharde sport, ook bij 16 graden Celsius!

Tot zover de Koreaanse intro. En laten we meteen met de deur in huis vallen. De sleutel naar succes werd alleen door Niels Bergsma  gevonden. Hij won het klassement bij jongens pupillen 3. Verder helaas geen Trias-blauw op het podium. De bokaal ging dus dit jaar niet mee terug naar Leeuwarden. Maar was daardoor de dag minder gezellig? Absoluut niet. Kijk maar eens naar de plaats van handeling: de Leidse ijshal, ooit 35 jaar geelden opgericht als de Ton Menken-baan, heeft dezelfde klassieke uitstraling als de ijshal in Leeuwarden. En het mooie is dat ze in Leiden ervoor hebben gekozen om geen nieuwe hal gaan bouwen. De huidige hal wordt gerenoveerd, zodat Leiden over een paar jaar het Wembley van het Nederlandse shorttrack wordt.  De Leidse gezelligheid gecombineerd met 138 kinderen, hun trainers en familie zorgden voor prachtige taferelen in en rond de ijshal. Terwijl kinderen hun rondjes schaatsten, brulden trainers en publiek ze vanaf de rand van de baan naar een ongekend niveau. Dit leverde prachtige wedstrijden en een flink aantal PR’s op.

Achter het publiek gebeurde ook iets mooi. Daar schaatsten kinderen rond en speelden anderen met een gevonden ijshockey-puck of een flessendop op het ijs. Als het binnen te koud werd, dan gingen de kinderen, trainers en ouders naar buiten om op te warmen. De ouders en trainers keuvelden met elkaar onder de uitbundige voorjaarszon. De kinderen? Die creëerden ook buiten een waar speelparadijs. Ze deden tikkertje en de Trias-meiden adopteerden  een lieveheersbeestje, waar ze experimenten mee uithaalden. De Trias-jongens gebruikten de letters R, A en V van het naast de ijshal gelegen Regionaal Ambulance Vervoer(RAV) als klimtoestel. En dan moesten ze ook nog energie overhouden voor de wedstrijden?

Aan het einde van de dag werden er nog relays gereden. Voorafgaand aan de relays van de kinderen bond een aantal (oud-)cracks van het organiserende IHCL hun schaatsen onder. In het kader van het 35-jarige jubileum van de vereniging lieten ze zien dat het shorttrack nog niet zijn verleerd. Toen was de beurt aan de kinderen. De afwezige trainster Manon de Boer kreeg een eerbetoon  vier dames(Ilse, Anne-Marit, Sietske en Femke). Ze reden onder de naam Manon Team nar een mooie tweede plaats. Esmee stond haar mannetje tussen Daan, Niels en Joris. Ze wonnen hun relay. Het slotstuk van de dag kwam van Samuel, Tim, Lars en gastrijder Hidde van SCT  Dat leverde spektakel met valpartijen en een tweede plek op.

Na de prijsuitrekking doken bijna alle Triassers de kantine in om met patat de dag af te sluiten. Daar bleek maar weer eens hoe gezellig Trias is. Er gingen zelfs geluiden om eens te kijken of we het aantal landelijke pupillentoernooien kunnen uitbreiden van twee naar vier. Een sleutel naar een pupillentoernooi in Leeuwarden? Wie weet?  Maar hoe moeten wij dat toernooi dan noemen? Een voorzet: ‘De goede Atmosfeer-Bokaal’?


Trainer Justin in overleg met de pupillen over de te rijden strategie tijdens de relay De heatbox in Leiden op een mooie lentedag De sleutel naar succes werd alleen door Niels Bergsma  gevonden. Hij won het klassement bij jongens pupillen 3.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: