Arie Ravensbergen 2013

Geplaatst op 27-03-2013 door Foppe Land in Wedstrijden

Leeuwarden - Bad Movie, Rambo 2, Flodder 2, The man in Black 2 , allemaal speelfilms van enkele jaren geleden die eigenlijk haaks staan op de Arie Ravensbergen bokaal van 2013. Of niet ? In de afgelopen jaren is de bokaal telkens aan Trias voorbijgegaan. Daar konden (met alle respect) talenten als Tjerk, Siebren, Leon geen stokje voor steken. Maar vorig jaar lukte het Trias eindelijk om de cup mee naar huis te nemen.

Voor het eerst dus in een lange geschiedenis. Nu zijn vervolgfilms in een serie vaak niet zo mooi als de eerste. Bijvoorbeeld Grease 2 haalt bij lange na niet bij Grease 1 en het niveau van The man in Black 2 kent niet het niveau van de eerste maar alla… het bracht wel geld op en daar is het in Hollywood om te doen. Gelukkig bij shorttrack op ons niveau (nog) niet.

Met die wetenschap reisden we op en wel heel koude lentedag af naar Leiden. Met schiphol altijd als imposant kijkspel voor jong en oud. Zou het lukken voor de 2e keer in successie de bokaal binnen te halen? Op papier heeft Trias een sterk team met bijna in alle categorieën wel 1 of 2 potentiële winnaars. Maar goed het moet altijd nog op het ijs gebeuren!

In de jongste categorie zien we Lars Straver zo maar even onder de 50 seconden grens “vliegen” op de 333 en dat “vliegen” geldt ook voor Daan Jensma die met een mooi PR op de 222 huiswaarts keerde. We hebben een 2e Robin bij Trias zijn naam: Samuel Jansen. Van Robin wisten we dat hij zo maar even 6 seconden van zijn PR op de 500 afsnoepte dit seizoen en ook in Leiden weer liet zien waarom. Het lijkt wel dat Samuel hazenvet ( of op zijn Fries “hassevet”) onder zijn schaatsen heeft want hij overtreft dit staaltje door zijn PR op de 333 met meer dan 8 seconden te verbeteren dit jaar. En laten we wel zijn dat is ook zichtbaar op het ijs! En Niels en Hylke ? ach die winnen gewoon bijna alles wat er te winnen valt, staan weer doodleuk beide op het podium, de rest maar weer in verbijstering achterlatend.
Dames pupillen 2: Femke en Esmee druk strijdend in de middenmoot van het deelnemersveld met ook hier prima PR’s. Ook beide prima strijdend in de relay. Tsja… en dan Joris Bergsma en Hessel van Berkum. Beide rijders constante factoren in de bovenste regionen van de ranglijst waarbij Hessel naast de overwinning in Leiden afgelopen week ook nog “even” baankampioen werd in Thialf, proficiat.

De koningsklasse op de Arie Ravensbergen, de pupillen 1. Even voor de goede orde totaal: in de finale 8 deelnemers 4 jongens 4 meisjes waarvan 5 (!!) Triassers: Martine en Iris die beide een meer dan prima finale reden en bij de jongens Sven en Nathan, hierover later meer. Steyn met een keurige en verdienstelijke 2e plaats.

De relay… wederom bij de jongens en de meisjes overwinning op overwinning. Waarbij het dreamteam bij de heren: Sven, Nathan, Hessel en Steyn alles weer op een ronde reden in een mooi nieuw PR van 3.24. De dames hebben er een zeer spannende wedstrijd van gemaakt door met 0.13 sec verschil te winnen. Het mix team Trias / Groningen kwam niet helemaal goed uit de verf. Dat was vast de  communicatie tussen de Fraizen en Grunnigers denk ik dan maar.
Maar goed, net als Rambo 2 een slecht vervolg was van Rambo 1, kende ook deze 2e uitvoering enkele slechte momenten. Ondanks alle goede bedoelingen en raad & daad van de beide invalcoaches bleek maar weer dat coachen ook een vak is.

Na de prachtige val van Sven en Nathan tijdens de laatste clubwedstrijd waarbij ook Steyn de kussens in ging was de finale 500 meter een beetje slechte speelfilm. Wie of wat nou schuldig is of was doet er niet toe, maar de beide heren kegelden zich wederom uit de wedstrijd door elkaar een beetje in de weg te rijden met een valpartij als gevolg. Dit met een Kjeld Vloermans als lachende derde……….. ( beelden voor de analisten onder ons: http://www.youtube.com/watch?v=irtAPd4GWJU )

Net als elke goede of slechte speelfilm was het ook hier een happy end. De Arie Ravensbergen bokaal ging met ruime voorsprong in punten weer mee naar het hoge Noorden. Waarbij extra vermeld mag worden dat bij de meisjes de stijlprijs door Martine in de wacht werd gesleept. En dat de hoofdseidsrechter, Jurre Krijgsheld dus, in de gehele wedstrijd geen enkele P uitdeelde. De relay daargelaten, dank Jurre!

En voor volgend jaar? Ach… was de Godfather met Marlon Brando en Al Pacino en niet één van de mooiste filmtrilogieën, dus dan moet de cup wederom mee!

Uw razende ijsreporter


De Razende IJreporter
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: