Adel verplicht

Geplaatst op 01-12-2013 door Onze Razende IJsreporter - Foppe in Wedstrijden

U heeft het allen kunnen aanschouwen in de Leeuwarder courant van zaterdag jl. Een paginagroot verslag in het sportkatern over het shorttrack gewest Friesland en dan met name de successen die momenteel worden geboekt. We mogen gerust stellen dat we als Trias en SCT flink in de picture staan en tevens komen de sponsoren in beeld !! Maar ja Adel verplicht, met zoveel aandacht liggen de verwachtingen hoog maar stijgt die media aandacht de Triassers dan ook naar het hoofd?? Dit keer maar eens even kijken naar de heats ipv naar de finales, want ja de heats zijn wel de eerste graadmeter na al die  media hectiek.  Niet niks trouwens voor de divisie C en B rijders: niet minder dan 500 meter moet er worden gereden ipv de 333 dat is wel een heel eind zo bleek, voor sommigen duidelijk een lange afstand !

Wat gebeurde er in de heats:
C- divisie : Daan start redelijk , vliegt vervolgens buitenom alles voorbij en eindigt als eerste, knap begin van de dag ! Tim Karelse valt maar herstelt zich tot een mooie derde plaats, prima gereden.  Ondertussen geeft de speaker cq voorzitter van Shorttrack Thialf,  Iepe Soet aanwijzingen bij de jongste pupillen: jasje uit, binnen de blokjes blijven anders krijg je een Penalty en ja waar moet je starten met zoveel lijnen ?? nou gewoon bij de pion aldus Iepe. Een pedagogische tintje in de wedstrijd dus, carrière als docent is niet uitgesloten voor Iepe en de schaatsers leren veel op zo’n dag !
B-divisie: Niels Bergsma ging helaas met de start onderuit, maar toont vechterbloed door (bijna)  weer aan te sluiten bij Sietske die keurig derde werd in de heat. Joris  gleed naar een prima overwinning, jammer genoeg een val voor Samuel in deze heat dit door een heftige strijd om de derde plaats. Weer 2 triassers op het ijs: Hylke en Lars. Hylke moest hard werken, maar kreeg door een valpartij de eerste plaats in handen, had dit uit kunnen rijden , maar ging helaas ook onderuit, net als Lars die ook even als samboni aan het werk ging. Een valrijke heat dus. Femke en Esmee, startend op plaats 3 en 4 bouwden ze rustig hun race op . Esmee wordt keurig 2e en Femke 3e.
Divisie A: Maaike, gelukkig ook weer in de wedstrijden, moet "in de slag" met  Bas Gierman en Roos  Antonissen van STG en komt als overwinnaar uit de strijd. Simone had haar snelheid vanuit Zuid Duitsland in de koffer mee naar huis genomen, kwam iets in de verdrukking en kon niet  binnendoor, dan maar buitenom dacht ze en op naar plaats 2  zelfs tot op enkele meters  van koploper Niels Kingma van STG.  Hessel:  tsja na de successen in Oberstdorf is daar geen maat op, handjes op de rug en rustig rijdend met een half rondje voorsprong naar de overwinning. Last  but not least: Steyn, net als Hessel en Simone met star-class snelheid in de benen aan de start. Na een snelle start en eerste ronde, net als Hessel handjes op de rug en geconcentreerd richting overwinning.

Tsja, en dan ga je na de heats evalueren, zorgt al die media aandacht nou voor een positieve prestatiecurve of een negatieve ?? Heel simpel beste lezer, het maakt helemaal niets uit. Net als andere wedstrijden zagen we overwinningen, penalty's, valse starten en ook eindoverwinningen voor Trias. Opmerkelijk was overigens wel het aantal zwart-rode schaatsers van SCT op het ijs. Trias heeft momenteel sterke rijders bij de novice en junior C- rijders waarvan een aantal vandaag in de KNSB aan de bak mogen, maar in de divisie C toch veel Thialf  talent ! Oppassen geblazen voor Trias ?? Maar vandaag heeft Trias wederom laten zien waarom de media oog  heeft voor onze club, want naast de schaatsers konden we vandaag ook een nieuwe hoofdcoach verwelkomen, terwijl Maarten op de tribune wat zat te keuvelen en te vingerhaken met de schaatsmoeders, zagen we Manon de Boer haar taak als hoofdcoach met verve uitvoeren, dus niet alleen op het ijs ,maar ook in het middenterrein en langs de boarding staan de Trias talenten te trappelen om mee te draaien in de (trainers) top

Adel verplicht dus, media druk ja of nee ?? ik durf wel te stellen van nee, want diverse Triassers deden wat ze anders ook deden nl winnen zowel individueel als in de relay.
Ben benieuwd wanneer we het blauw witte Trias pak op Studio sport voorbij zien komen.


Joris - winner van de B-divisie Hessel en Steyn - in een spannende strijd met Bas Niels en Hylke - gaan ook op de 777 meter al in de eerste paar rondes snel.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: