1ste KNSB Cup

Geplaatst op 27-09-2015 door Sigrid in Wedstrijden

Van pupil naar junior, van regio naar landelijk, van blauwe naar gele helmcap.
En dan verandert er toch wel weer even iets. Het is 27 september en sta je in Dordrecht aan de start van je eerste KNSB Cup.

Joris staat vandaag aan de start van zijn eerste KNSB Cup, tevens de 1ste KNSB Cup van het seizoen 2015-2016. Joris is ingedeeld in de divisie F voor deze KNSB Cup met een afstand van 1000m, nou ja de heats en de halve finale een 777m en de finale een 1000m.
Er wordt ingedeeld obv snelste tijd gereden in een wedstrijd in de Benelux – he jammer dus die mooie PR van Oberstdorf deze zomer die wordt niet meegenomen.

Van zenuwen is niets bij Joris te merken. Op vrijdag heeft hij nog wat tips gekregen van trainer Mark. Joris is er klaar voor.. Joris komt even bij de start van de heat klem te zitten, dus even aan de bak en hij wordt 3de … even kijken … gestart met 6, hoeveel gaan er eigenlijk door … Yes hij is door.

Vanochtend verschijnen er nog twee Trias rijders aan de start, Simone en Steyn gaan in de divisie E van start. Ook zij zijn beiden door.

Dan is het tijd voor de halve finale. Alle rijders van divisie F zitten al klaar in de heatbox, ze groeperen de ritten alvast … er blijkt toch iets niet goed te zijn … Joris en Zeno (SVU) komen niet voor in de ritindeling. Wedstrijdleiding besluit de ritindeling van divisie F nogmaals te maken, dus deze groep moet nog even wachten en divisie E moet versneld het ijs op … Natuurlijk nog even wachten want daar hadden deze rijders niet op gerekend.
Divisie E en D rijden hun halve finale en dan is divisie F alsnog aan de beurt.

Simone rijdt in divisie E naar de B finale, en Steyn rijdt met een mooie gedegen race naar de A finale.
Dan na de divisie D is Joris met divisie F weer aan de beurt. Vanaf startpositie 6 loopt het niet helemaal zoals bedoeld … 5de en dus geplaatst voor de B finale.

Dan de finale … de volgorde van de halve finale wordt aangehouden, Divisie E, dan D en eindigend met F. En nu dan echt de afstand waar voor we komen … de 1000m: Joris geeft vooraf aan – ‘als ik me maar niet opblaas’ … je ziet in alle ritten wel dat de rijders nog maar geen tot weinig ijsuren hebben gehad … de laatste rondes zijn zwaar.
Joris moet het ijs op …. zoals gewoon start hij als een dieseltje … en dat dieseltje gaat op een gegeven moment draaien en dan rijdt hij naar een keurige 3de plaats in de B finale. Na nog naar een merkwaardige A finale van de divisie F gekeken te hebben waarbij de eerste 4 rijders onderuit gingen en de rijders met enige afstand rijdend op positie 5 en 6 uiteindelijk 1 en 2 worden, sluiten wij de dag af.

De 3 Trias-rijders doen verder niet mee met de relay, omdat ze alleen mogen starten met club teams en met 3 rijders heb je geen relay team compleet.

Overall een mooie 9de plek in de divisie F op zijn 1ste KNSB Cup en een PR op de 1000m, een mooi resultaat voor Joris.

En vanmiddag – vanmiddag starten Robin, Sven, Niels (Kingma), Nathan, Tineke, Tjerk, Jasper, Leon en Ithzak … maar hoe die gereden hebben zullen we moeten nakijken op shorttrackonline want wij zitten inmiddels in de auto onderweg naar huis.

De uitslag van deze KNSB Cup op shorttrackonline.


Joris aan de start van zijn 1ste KNSB Cup Steyn, mooi en gedegen gereden Simone naar de B finale in divisie E, en dat zonder ijsuren!
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: