1ste clubwedstrijd

Geplaatst op 21-12-2013 door Sigrid in Wedstrijden

Vrijdag 20 december is het zover ... de eerste clubwedstrijd, de belangrijkste wedstrijd van het jaar, staat op de planning. Eerst een strijd op het ijs met daarna de Kerstborrel als derde helft. Om 17.45 uur staat een groot aantal vaders al te popelen om de kussens op het ijs te zetten. Henk Krijgsheld en Mark zijn al druk bezig met de lijst van rijders, de stopwatches klaarleggen voor de tijdwaarneming en natuurlijk even het startpistool te controleren. Na de controle van de aanwezigheid en de capnummers van de rijders staan de rijders al klaar om in te rijden. In de jurykamer wordt het al gezellig druk. De laatste benodigdheden worden verzameld, de ronde-bel wordt opgehangen, de startlijsten worden afgedrukt en dan is het zo ver - de clubwedstrijd kan van start, met de speciale rol met Trias-rijder Idsert. Idsert heeft kortgeleden na een operatie te horen gekregen dat hij de komende jaren niet mag schaatsen. De o zo positieve Idsert staat ondanks de krukken alweer klaar langs het ijs als rondeteller en beller.

De pupillen van de eerste heat staan al klaar, nog even wachten en dan is Abe, onze eigen starter, klaar. Op de buitenbaan wordt er nog lesgegeven door de schaatsschool - een groepje is erg nieuwsgierig en komen samen met de trainer kijken - er wordt één en ander uitgelegd door de trainer en de kinderen van de schaatsschool kunnen net als de Trias-ouders genieten van een aantal spannende heats met een te rijden afstand van 500 meter. En dan is het de beurt aan de junioren /senioren, een leuke mix van recreatieve en wedstrijdrijders. Een aantal snelle, onderling uitdagende en erg gezellige heats volgen.

Tijd voor de verzorging van het ijs, maar ook van de innerlijke mens. De tijdwaarneming, starter, jury en blokjesleggers warmen zich even op met een bakkie koffie in de warme juryruimte en de rijders worden lekker verwend met wat drinken met iets lekkers erbij.
De rijders maken zich op voor de halve finales met daarop gevolgd de finales 500 meter. Er wordt tijdens deze clubwedstrijd hard gestreden, weleens gevallen en weer opgestaan. In de A-finale van de pupillen is het even schikken. Eén van de rijders gaat erg hard onderuit, de wedstrijd wordt afgeschoten en de rijder wordt op een kussen richting heatbox vervoerd. Hier zie je hoe saamhorig de Trias familie is - iedereen schrikt, helpt en leeft mee. Voor de zekerheid gaat de rijder naar het ziekhuis - bij het schrijven van dit verslag lijkt het allemaal mee te vallen. Met het kussen is het iets slechter algelopen want daar blijkt nu een gat in te zitten.Met enige vertraging wordt de A-finale verreden.
En dan is het de beurt aan de junioren/senioren. En daar gaat het echt hard op de 500 meter. De pupillen genieten onder warme dekentjes vanuit de heatbox van deze snelle ritten.

Na deze finales rijden de pupillen in de C-superfinale een 333 meter, en de pupillen in B- en A-superfinales een 777 meter. De strijd op het ijs wordt nog extra ondersteund door de aanmoedigingen vanuit de heatbox. De junioren/senioren verdubbelen de afstand en rijden een 1000 meter.Er wordt tijdens deze eerste clubwedstrijd zo snel gereden dat er nog genoeg tijd is voor de relay.

Al met al een spannend en een mooie onderlinge fanatieke strijd en daarna een ontspannen en gezellige sfeer in de kleedkamer. En dan is het tijd voor de derde helft - meerdere tafeltjes worden bezet, een aantal senioren die helaas niet met de wedstrijd mee konden doen, waren nog mooi op tijd voor de Kerstborrel en het is (ongetwijfeld) nog lang gezellig geweest in het schaatscafé.


Een impressie van de relay tijdens de 1ste clubwedstrijd van trias shorttrack Een impressie van de wedstrijd van de junioren/senioren tijdens de 1ste clubwedstrijd van trias shorttrack Een impressie van de wedstrijd van de pupillen tijdens de 1ste clubwedstrijd van trias shorttrack
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: