Ik & Shorttrack - trainster Manon de Boer

Geplaatst op 27-12-2013 door Manon de Boer in Ik & Shorttrack
 • Stel je even voor -
  Hoi! Ik ben Manon de Boer en ik ben 18 jaar. En ik shorttrack al ongeveer 9 jaar bij TRIAS. Inmiddels ben ik ook trainster.
 • Hoe lang ben je al trainer bij Trias?
  Begin 2013 ben ik begonnen met training geven (nog niet zo lang dus).
 • Hoe ben je trainer geworden?
  Er werd aan mij gevraagd of ik ook mee wou doen met de cursus voor schaatsbegeleider 1 van de KNSB. Daarvoor moest ik training geven dus had ik aan Mark en Maarten gevraagd of dat mogelijk was. Ik vond het training geven super leuk en dus ben ik er mee doorgegaan.
 • Wat is jouw shorttrackverleden?
  Ik ben in groep 7 pas begonnen met shorttracken. Het ging toen eigenlijk best wel goed en er werd aan mij gevraagd of ik ook met gewest Friesland mee wilde trainen. Ik heb een aantal jaren in het gewest gezeten. Toen heb ik verschillende keren een podiumplaats op het NK behaald, en een keer het EK mogen rijden. Het EK was helaas iets minder succesvol verlopen met een aantal diskwalificaties en een yellow card (uiteindelijk nog wel 6e geworden). Een paar jaar later ben ik gestopt met wedstrijden en nu shorttrack ik alleen nog recreatief (omdat het natuurlijk heel gezellig is bij TRIAS).
 • Heb je nog andere hobby’s?
  Een andere hobby van mij is wielrennen. Verder vind ik het leuk om muziek te luisteren en natuurlijk feesten met vrienden en vriendinnen.
 • Wat is jouw specialiteit als trainer?
  Ik denk dat mijn grootste specialiteit als trainer is dat ik vrolijk en enthousiast ben, ik vind plezier erg belangrijk. Verder vind ik het belangrijk om ook per rijder persoonlijke aanwijzingen te geven en niet alleen in de groep. Iedereen is tenslotte anders en schaatst op zijn eigen manier.
 • Wat vind je het leukste aan het trainerschap?
  Dat de rijders het zelf ook leuk vinden.
 • Op welk terrein mogen de rijders en ouders meer laten zien om  het leven van de trainer gemakkelijker te maken?
  De motivatie en inzet moet uit de rijders zelf komen, en ik probeer daarbij te helpen door het zo leuk mogelijk te maken.
 • De nieuwe schaatshal is voor mij de perfecte hal als……..
  Als het er iets minder koud is dan nu in de huidige hal.
 • Heb je nog dromen als trainer voor de toekomst?
  Meegroeien met de rijders en uiteindelijk als coach met ze mee te gaan naar grote wedstrijden.

 


Manon in actie Manon met broer Tjerk klaar voor een rondje wielrennen Manon - actie op de regiowedstrijden Noord Oost - hier in Enschede
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: