Ik & Shorttrack - Sietske van der Meer

Geplaatst op 12-03-2015 door Sietske in Ik & Shorttrack

Sietske van der Meer is 11 jaar en schaatst alweer voor het vierde jaar bij Trias Shorttrack. ‘Mijn vader heeft eens met Piet de Boer gesproken en die zei je moet op shorttrack dan leer je goed bochten rijden. Vandaar’, antwoordt Sietske op de vraag hoe ze zo op shorttrack is gekomen. Ze noemt shorttrack ‘een geweldige sport’.

Sietske is dit seizoen Pupillen 2 en heeft de slag goed te pakken. Dat leverde haar al de nodige prijzen op. Zowel seizoen 2012/2013 als seizoen 2013/2014 eindigde ze als tweede in de regiocompetitie. En dit seizoen tijdens de regiofinale in Heerenveen was het brons voor Sietske, wat betekent dat ze naar de landelijke finale in Utrecht mag. ‘Bij de Twente Bokaal afgelopen jaar won ik de derde prijs en de tweede prijs met de aflossing’, aldus Sietske.

Sietske is een echte sportvrouw. ‘Ik zit vanaf mij 3de jaar op gymnastiek en sinds dit jaar doe ik aan lange baan schaatsen op zaterdagochtend bij STS Stiens. In de zomer vind ik skeeleren erg leuk.’ Ook is ze de lid van SWS De Fierljepper in Vrouwenparochie. Op de vraag wat er nu zo leuk aan Trias Shorttrack is, antwoord Sietske: ‘De gezelligheid. We hebben een leuke meidengroep en kunnen goed met elkaar opschieten. En ze hebben leuke trainers.’ Het doel van Sietske is net zo goed te worden als Jorien ter Mors.


Van jongs af aan al op de schaatsen! Sietske samen met Jorien ter Mors op het podium Sietske dit seizoen in actie!
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: