Ik & shorttrack - Brian van Riet

Geplaatst op 11-02-2016 door Brian in Ik & Shorttrack

Brian van Riet uit Stiens rijdt in Leeuwarden zijn tweede StarClass. ‘Lekker dichtbij en lekker slapen in je eigen bed’, reageert de tweede jaars Junior D op de vraag wat het mooie is van zo’n thuiswedstrijd.

Brian haalde zijn limiet voor de StarClass tijdens het het Autumn Tournement in Groningen in oktober 2015. Met een tijd van 54.593 seconden op de 500 dook hij onder de limiet van 55 seconden. Tijdens de StarClass in Leeuwarden wil Brian proberen de pr voor de StarClass C-junioren te rijden. En Brian heeft er vertrouwen in dat dat lukt. Zijn ervaring is dat je je optrekt aan de snelheid van de andere rijders.

Het bijzondere van de StarClass noemt Brian het omgang met de andere rijders. De onderlinge sfeer is gezellig en ‘ook al spreek je elkaars taal niet, je hebt gemakkelijk contact met elkaar.’

Brian is sinds twee jaar lid van Trias Shorttrack. Via zijn broer Robin en een clinic die hij volgde, raakte Brian besmet met het shorttrackvirus. Brian is tweedejaars Junior D en heeft inmiddels al ontelbaar veel rondjes gemaakt op de shorttrackbaan.

‘Leuke groep, fijne trainers en een goede club met succes’, antwoordt Brian op de vraag wat hij het leukste vindt aan Trias Shorttrack. Allemaal redenen ook, waarom Brian vindt dat andere kinderen lid moeten worden van Trias.

Als de dag van gisteren weet Brian nog welke de eerste prijs was die hij won: zilver tijdens de relay bij de Twente Bokaal in 2015.  En daarna volgden meer prijzen, waaronder brons tijdens de clubkampioenschappen en een tweede plaats in het all-over klassement van de Twentebokaal 2016 met een nieuwe pr op de 500 meter van 52,59 seconden.

Brian is een fanatieke sporter. Hij rijdt StarClass, werkt er hard aan om een Nederlands Kampioenschap te mogen schaatsen en wil heel graag carrière maken bij Jong Oranje.

Brian zit in de eerste klas van de middelbare school. Hij gaat naar de Foorakker in Sint Annaparochie, die alle medewerking verleend aan Brian zijn sportieve ambities.  Als hij niet schaatst speelt hij het liefst op de playstation of op de tablet.

Met de nieuwe ijshal is Brian blij. De hal is warmer dan de oude en mooier en lichter dan Thialf. ‘Ik vind dat de 11Stedenhal lekkerder schaatst dan de oude hal’, aldus Brian.


Brian (nr 109) in actie tijdens onze clubwedstrijd Brian in actie tijdens zijn allereerste wedstrijd - de Internationale EasterCup 2014 in Gent Brian zijn 2de plek tijdens de Twentebokaal 2016
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: