Zilver voor Tjerk de Boer op NK Junioren C

Geplaatst op 13-02-2014 door Ilona in Algemeen

Dat Tjerk de Boer naast goed shorttracken ook heel goed is op de lange baan, bewees hij zondag 9 februari weer eens in Tilburg tijdens het NK Junioren C. Tjerk reed daar een ijzersterke 1500 meter, maar moest met een nipt verschil van 0,1 seconde Daan Baks voor laten gaan als algemeen kampioen.

Het was tot het laatste moment onzeker of Tjerk naar het NK zou. Griep velde de Weidumer, die vrijdagavond tijdens een training in Thialf zichzelf dat weekend nog niet zag rijden in Tilburg. Er was Tjerk echter wel veel aan gelegen om van de partij te zijn. Tijdens de training zaterdag was het gevoel wel goed. En zondag bewees Tjerk dat het ook weer echt goed zat.

De strijd op het NK Junioren C gaat op 500 en 1500 meter. Op de 500 meter moest De Boer in Baks zijn meerdere erkennen. Baks reed de afstand in 39,43 seconden. De Boer in 39,81 seconden. Op de 15000 meter waren de rollen echter omgekeerd en reed Tjerk met 1,59 minuut een nieuw baanrecord. In het eindklassement kwam ons Triaslid net 0,1 seconde tekort voor het goud.


Tjerk de Boer, Daan Baks en Jeroen Steenbergen | Foto: Neeke Smit - bron schaatsen.nl Tjerk tijdens het NK shorttrack - waar hij Nederlands Kampioen shorttrack werd bij de men junior C Tjerk tijdens het NK shorttrack - waar hij Nederlands Kampioen shorttrack werd bij de men junior C
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: