Uitgeraasd

Geplaatst op 24-05-2015 door Uw razende ijsreporter: Foppe in Algemeen

Zo langzamerhand heeft u  de razende ijsreporter waarschijnlijk leren kennen als “sfeeromschrijver” Van clubwedstrijd tot Star-class, het gaat om het geheel, het plaatje de beleving. Natuurlijk worden sportieve prestaties meegenomen in het verhaal, maar vaak toch min of meer als bijzaak  Dat gegeven kwam mij vandaag wel heel erg goed van pas.

Zondagmorgen 9.30h een grote groep pupillen en senioren heeft zich verzameld bij het Campagnile hotel in Leeuwarden, start van de open training, open in de zin dat ouders, sponsoren en supporters op zondag ook welkom zijn om een partijtje mee te trappen en diverse ouders maken daar gebruik van vooral bij de pupillen.  Tenues en hoofddeksels uit de jaren 80 / 90 geven aan dat pa of ma al een tijdje niet meer heeft gefietst. Gelukkig zijn de fietsen van recentere datum en zo vertrekt een kleurrijke stoet wielrenners.

De groep splits zich, de junioren gaan onder leiding van Maarten een halve elfsteden rijden en de grote groep pupillen gaan onder de bezielende leiding van Manon ook richting Sneek, onze eerste elfsteden stad.  Aangezien zoonlief met de junioren mee gaat, mag ondergetekende ook mee. Net als “vroeger” bekijk ik het materiaal van de tegenstander en dacht dat het wel snor zat, helaas bleek niets minder waar. Tot Sneek geen vuiltje aan de lucht, wind tegen 32 km’s op het klokje, fluitend in het peloton.

Tussen Sneek en Bolsward was het oppassen geblazen, de stepelfsteden kruist ons pad, misschien een dag te vroeg, misschien steppen ze wel onafhankelijk van de fietsers. Blijft toch een vreemd gezicht een peloton vol steppers, maar goed aan de aantallen te zien moet het een populaire sport zijn. Fanatiek zijn ze zeker.  We laten Bolsward achterons en zetten koers naar Harlingen, ik kijk op mijn klokje, 43 – 44 – 45 – 46 het grote mes gaat erop, we gaan onderin de beugels. Het kost me moeite om dit tempo bij te benen, ondertussen babbelen Tineke en Piet die voor mij fietsen vrolijk door, Tjerk de Boer neem maar weer eens kop over en het tempo is dusdanig hoog dat ik er domweg afwapper……..Huh ?? ik word gelost, kolere en ik moet nog van Harlingen naar Leeuwarden, dat wordt afzien, nee hongerklop kan het niet zijn, loopt mijn rem aan, nee ook niet, moet ik dan constateren dat ik op 50 jarige leeftijd mijn meerdere moet erkennen in dit peloton, maar tevens mijn zoon van 14 ??

Gelukkig wacht men even in Harlingen, ik geef aan dat ik ballast ben dus fiets maar lekker door en kan ik blijven hangen tot net voorbij Franeker, dat scheelt, niks geen sfeerbeelden, niks geen beleving, domweg helemaal naar de kl…ten gaan.
Ik zie het peloton uit zicht verdwijnen, en hoe gek het ook klinkt, het keiharde gegeven dat Peter Koelewijn gelijk had toen hij zong: Je wordt ouder Papa geef het maar toe ( Nou bij deze dan !!) maakt mij blij en roert mij. Mijn zoon peddelt vrolijk mee in het peloton, tussen een nationaal kampioen langebaan en Europees kampioen shorttrack en dat roert mij. Maar feit blijft dat ik nog een stukje moet !

Wat een misselijkmakende toren die avero toren in Leeuwarden, je ziet hem nl al 10 km voor Leeuwarden opdoemen, dus je denkt acht nog een hoannestap ( hanestap voor de niet Friezen)  en ik kan u verzekeren 10 km alleen op de fiets als je steenkapot zit zijn lang, heeeeel lang. Er flitsen woorden doormijn hoofd die je op zondag niet hoort te zeggen, andere dagen ook niet trouwens  maar ala,  Bleekjes trap ik door en kom meer dood dan levend terug in Leeuwarden, Piet de Boer geeft Steyn een bloemlezing over het feit dat zijn vader beter achter de pc zijn werk kan doen dan op de fiets, Piet je hebt gelijk, schoenmaker hou je bij de leest.

Volgende week Ameland, de tijdrit op de dijk op zondag, in een grijs verleden reed ik ooit voorin het peloton, nou die ambities zijn na vandaag wel vervlogen. De razende ijsreporter is na vandaag wel uitgeraasd.


Fietstraining Trias shorttrack Volgende week Ameland, de tijdrit op de dijk op zondag, in een grijs verleden reed ik ooit voorin het peloton, nou die ambities zijn na vandaag wel vervlogen ....
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: