Trias Shorttrack opent zomerseizoen op wielen

Geplaatst op 04-05-2014 door Jurgen in Algemeen

Maandagavond zijn de leden van Trias Shorttrack begonnen met de voorbereiding op het nieuwe ijsseizoen. Ze verzamelden zich op het parkeerterrein van de IJshal Leeuwarden aan de Heliconweg. De pupillen gingen skeeleren op het parkeerterrein. De ouderen maakten hun eerste trainingsuren op de racefiets.

In de schaatssport geldt de wet ‘de in de zomer gemaakte kilometers betalen zich in de winter terug’. Daarom gaan de shorttrackers nu al fanatiek aan de slag om begin oktober ijzersterk op het ijs te kunnen verschijnen. De pupillen skeeleren op maandagavond en op vrijdagavond werken ze aan de conditie tijdens een loop- en techniektraining. De vrijdagavondtrainingen vinden plaats in de omgeving van het Kalverdijkje. Voor de oudere leden staat er op maandagavond, vrijdagavond en zondagochtend een fietstraining op het programma om winterhard te worden. Eind mei gaan de shorttrackers ook nog naar Ameland voor het jaarlijkse trainingsweekend.

De pupillen werkte vanavond tijdens de skeelertraining hard om de skeelervaardigheden weer onder de knie te krijgen. Trainer Justin van Zutphen bracht het remmen, het plotseling uitwijken en springen op skeelers onder de aandacht. Het zijn de noodzakelijke puntjes op de i om veilig te kunnen skeeleren. ‘Binnenkort gaan we tijdens de training tochtjes in de omgeving maken’, vertelde Van Zutphen. ‘We gaan dan met twee trainers met de pupillen op pad. Onderweg regelen de ouders een verfrissing.’

Er is bij Trias Shorttrack nog ruimte voor nieuwe leden. Wie meer wil weten over de sport of een keer vrijblijvend wil meetrainen, kan daarover de nodige informatie vinden op de internetpagina van de vereniging: http://www.triasshorttrack.nl.


Zomertraining Zomertraining
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: