Mooie sportbeleving bij familie Van Zutphen

Geplaatst op 31-10-2013 door Ilona in Algemeen

Dat shorttrackers meer kunnen dan alleen hard rondjes rijden, bewees trainer Justin van Zutphen dit weekend tijdens de Winter Triathlon in Assen (MTA). Met zijn broers en oud-Triassers Jort en Ian vormde hij het team Van Zutphen dat in de estafette eindigde op een tweede plaats.

Jort beet met 10 kilometer hardlopen het spits af, waarna Justin 50 kilometer op de pedalen mocht. Hekkensluiter was Ian, die de 20 kilometer schaatsen voor zijn rekening nam. ‘De eerste ronde volgde ik de nummer 1 goed, maar in de tweede ronde maakte ik een foutje’, zegt Justin. In een haarspeldbocht slipte hij namelijk en kon dat nog net corrigeren door de bosjes in te fietsen. ‘Anders was ik echt onderuit gegaan.’ Het koste even moeite voor Justin het ritme weer te pakken had. ‘Maar ik heb ‘m daarna strak uitgefietst.’

Justin legde de 50 kilometer af in 1.20.40 uur. Een nette prestatie gezien het natte wegdek, de bladeren en harde wind. Jort liep zijn afstand in 35.04 minuten en Ian reed de 20 kilometer in 33.01 minuut. De eindtijd van team Van Zutphen was 2.31.59 uur, net 1.27 minuut langzamer dan de leden van Squadra de battere, die op de eerste plaats eindigden. In totaal deden 55 teams tijdens de MTA mee aan de estafette.

MTA was een mooie sportbeleving voor de familie Van Zutphen. ‘Het was voor eerst dat wij in teamverband presteerden. Wij zijn echt wel tevreden.’ Dit succes ruikt naar meer en krijgt ook zeker een vervolg, geeft Justin aan. ‘Ik merkte afgelopen weekend dat er in ons team ook nog wel meer zit.’ Wanneer dat zal zijn en waar is nog niet bekend. ‘Eerst maar weer eens lekker zelf het ijs op’, aldus Justin die de afgelopen anderhalve maand vooral fietste in voorbereiding op de MTA.


het team Van Zutphen eindigde in de estafette op een tweede plaats Justin in actie
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: