Maaike heeft UW stem nodig!

Geplaatst op 05-12-2013 door Maaike Verweij in Algemeen

Hallo

Ik ben Maaike Verweij, ik ben 12 jaar en mijn sport is skeeleren . Op mijn 6e ben ik begonnen bij skeelervereniging de Draai in Haulerwijk. Ik vind skeeleren, of inline- skaten, superleuk. Het is spectaculair om te doen en om naar te kijken en wat veel mensen niet weten is dat heel veel van de huidige topschaatsers zijn begonnen bij het skeeleren of dat nog steeds doen.

Dit jaar was voor mij een spannend jaar omdat ik voor het eerst aan het Nk mee mocht doen, om me daarvoor te plaatsen moest ik bij de nationale baan competitie minimaal bij de top 8 rijden en dat is gelukkig heel goed gelukt. Zo goed zelfs dat ik uiteindelijk het klassement van de nationale baan competitie gewonnen heb dit jaar. Eind mei dit jaar was het Nederlands kampioenschap skeeleren in Almere. Bij het Nk mocht ik bij alle 6 de afstanden mee doen omdat ik me overal voor had geplaatst. Ik ben uiteindelijk Nederlands kampioen geworden op de 3000m afvalkoers, 2e bij de 3000m puntenkoers, 2e bij de 3000m aflossing en 3e op de 500m. Kortom een super Nk! Volgend jaar mag ik zelfs nog in dezelfde leef tijdscategorie rijden.

Verder ben ik nog 5e geworden bij de wedstrijd in Gröss Gerau in Duistland, dit is één van de grootste skeelerwedstrijden van het jaar met deelnemers uit heel Europa. Na de zomervakantie kwam er nog een hele leuke verrassing, namelijk een uitnodiging voor de Nederlandse selectie om mee te trainen en een wedstrijd te rijden in Oostende België, ook een groot toernooi met in totaal bijna 1000 deelnemers. En dat terwijl ik eigenlijk nog te jong ben voor de selectie. Bij dit toernooi werd ik 8e.

Het afgelopen seizoen was dus top en nu ben ik alweer volop in voorbereiding voor het volgende seizoen, vanaf volgend seizoen ga ik voor het team van Maple Skates/van Lingen skeelers rijden en daar train ik nu 3 keer in de week mee, verder train ik 1 keer per week met de Nederlandse selectie en ga ik nog twee avonden naar shorttrack training bij Trias shorttrack in Leeuwarden.

Bij de shorttrack doe ik met de regiocompetitie mee. Twee wedstrijden mee gedaan en 1ste geworden bij de meisjes ondanks dat ik nog niet zoveel op het ijs heb gestaan.

Mijn grote voorbeeld is Manon Kamminga uit Haulerwijk die vroeger ook bij de Draai skeelerde, zij werd het afgelopen jaar meervoudig europees en wereldkampioen en is nu ook sterk in opkomst bij het langebaan schaatsen.

Ik vind het heel leuk dat ik ben genomineerd voor sporttalent van het jaar van de gemeente Noordenveld en ik hoop dat heel veel mensen op mij stemmen want het skeeleren moet eigenlijk meer aandacht krijgen vind ik.

Ik zou het leuk vinden als jullie op mij willen stemmen

Alvast bedankt

Groetjes Maaike!

- Stem nu op Maaike Verweij bij het Sporttalent van het jaar!

 

 


Maaike Verweij in actie Maaike heeft UW stem nodig!
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: