Itzhak zijn ervaring in Beslega di Pin

Geplaatst op 28-03-2013 door Itzhak de Laat in Algemeen

Leeuwarden - Het is altijd leuk om een nieuwe ijsbaan te bezoeken. Na al tig keer naar Bormio te zijn geweest was het wel eens tijd om eens een ander Italiaans skioord aan te doen: Baselga di Pin. De baan ligt in een dal en als je naar boven kijkt zie je een haarspeldbocht verder ons hotel al. Chill! Gewoon lopend naar de ijshal. Als laatste krachtmeting van het seizoen en tevens mijn laatste als junior heeft deze wedstrijd toch iets speciaals.

Kijkend naar het deelnemersveld maak ik een zeer goede kans om met de cup naar huis te gaan. De laatste ijstrainingen in Heerenveen gingen super lekker en ik was in mijn hoofd klaar voor de afsluiter van het seizoen. Ook de training die we nog hadden na onze aankomst ging goed. Lekker ijs maar wel vies, ik was al snel bot, iets wat mij niet snel overkomt. De temperatuur in de hal liet ook te wensen over (Leeuwarden is er niks bij), dat wordt de ritsbroek aan voor morgen.

Tijdens de teammeeting ‘s avonds viel me nogmaals op hoe groot de groep was, niet alleen heel jong oranje was vertegenwoordigd maar ook wat rijders van Trias, Heerenveen, Brabant, Noord-Holland en niet te vergeten Enschede. Leuk om het jonge enthousiasme weer mee te krijgen. Voor hen is dit dé uitstap van het jaar, voor mij; ach, weer een weekendje weg, hahaha. Grappig dat zoiets in een paar jaar zó veranderd is.

De ontbijt tijden worden bekend gemaakt en de laatste mededelingen voor morgen. Als ouderen hoeven we pas ‘s middags in te rijden, kunnen wij lekker uitslapen.

Op vrijdag beginnen we wederom met de 1500m. Heats en dan meteen finale, geen tijd voor dromerigheid dus. Maar in de finale mocht ik willen dat het een droom was want een Rus en een Fransman gingen met elkaar in de clinch. Hierbij tikten ze flink tegen mijn schaats aan en kon ik amper meer op links rijden. Op een vierde plek moest ik alles van 5m achterstand aanschouwen en maar hopen dat ik staande bleef. Twee man werden gediskwalificeerd en ik werd nog 2de. Toch niet de finale die ik had gewild.

Het bleef echter niet bij dat ongelukje want op de 500m viel een Engelsman voor mij en buitelde ik er overheen. Ik kon wel meteen opstaan om de achtervolging in te zetten, maar op een 500m ben je dan natuurlijk al verloren. Er viel nog een rijder en ik kwam weer als 2de over de finish. Mijn ploeggenoot Mark werd 1ste dus hadden we een leuk "één-tweetje" maar wel met een zure bijsmaak in mijn mond.

Al met al had ik op de laatste dag toch nog kansen om het algemeen klassement te winnen. Als ik de 1000m won en de nr.1 van dat moment 3de werd was de gouden plak binnen. Na een stabiele eerste heat sloeg het noodlot weer toe... ditmaal in de halve finale. Alhoewel, noodlot, deze keer was het wel mijn eigen fout. Ik maakte een inhaalactie maar was net te laat voor de bocht en we gingen samen onderuit. Einde oefening, einde toernooi.

Al met al, niet de wedstrijd die ik voor ogen had en zeker niet waarmee ik mijn junioren tijd wil afsluiten. Maar ja, het blijft shorttrack, soms zit het wat tegen. Gelukkig kon ik de rest van de dag in het zwembad liggen om de zorgen wat te laten zakken. Het ging stevig sneeuwen en we verlieten Baselga onder een witte deken. Op naar huis en een welverdiende rustperiode!


Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: