Geslaagd Ameland-weekend!

Geplaatst op 04-06-2012 door Rutger en Dennis in Algemeen

Holwerd - Daar stonden we dan allen weer, vrijdagmiddag op de pier van Holwerd te wachten op de boot naar Ameland. Het trainingsweekend van Trias kon beginnen! 

Vrijdag
Nadat alle tassen in de bus waren geladen, konden we in de rij voor de boot aansluiten. Na vertraging van bijna een half uur konden we op de boot, de boot zat namelijk vast op een zandbank. Een uur later kwamen we op Ameland aan. 

Op de boot was het tijd voor de eerste voorbeschouwing op het komende weekend. Wat zijn de verwachtingen van het weekend, wie wint de tijdrit en natuurlijk... wat gaan we zaterdagavond voor spel doen?

Voordat we opweg naar Buren konden, moesten er nog een aantal een mountain bike ophalen bij het fietsverhuur op de pier. Aangekomen bij de kampeerboerderij werden snel de kamers verdeeld en de bus verder uitgepakt. Ondertussen waren de moeders al druk bezig met het eten voor vrijdagavond. Hoe ze het zo snel voor elkaar gekregen hebben weten we nog steeds niet maar in korte tijd hadden ze een heerlijke rijst/nasi maaltijd klaar staan!

Na deze stevige kost, werd het tijd voor de eerste training, het is tenslotte het trainingsweekend. Voor de puppilen stond een mooi strandspel op de planning en de junioren & senioren gingen op de mountainbike naar het Oerd. Na 1,5 uur training was de temperatuur behoorlijk gedaald en waren de meesten al moe. Terug bij de kampeerboerderij was het tijd voor ontspanning en voor de eerste pupillen al bedtijd. De junioren & senioren daarentegen bereidden zich voor op de avond met een biertje! Na het gebruikelijk 'voorstelrondje' gingen de heren (helaas geen dames!) op weg naar volleybalfeest, te Klein Vaarwater net buiten Buren.  

Zaterdag
De wekker ging erg vroeg, met nog een slaperige uitdrukking van een korte nacht zat ieder aan tafel voor het ontbijt. Na de nodige brandstof weer aangevuld te hebben was het tijd voor de eerste training van de dag. De pupillen verzamelden zich voor het bos om daar sport en spel te doen en de junioren en senioren op de mountain bike om de bossen en duinen te bedwingen. 

Tussen de middag was het tijd voor hamburgers! Na de lunch had ieder even tijd voor zichzelf. De ene ging lekker op de kamer hangen, de ander ging voetballen of het dorp in en de volgende ging heerlijk van de zon genieten. 
Aan het begin van de middag was het tijd voor de tweede training die dag. De junioren & senioren maakten zich op voor de tijdrit en de pupillen gingen richting de speeltuin. Later in de middag voegden de junioren & senioren zich bij de pupillen voor een kleine versnapering en om zich met zijn allen te vermaken in de speeltuin.

Weer terug bij de kampeerboederij had ieder zo weer zijn eigen bezigheden. Sommige laden zich even op in bed, anderen gingen even zonnen of een potje voetbal spelen. Ondertussen waren de moeders alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het avondmaal. 
Tijdens het eten werd er verteld wie de winnaar(s) was/waren van de tijdrit en wat de bedoeling was voor de avond. Daarna had ieder nog even de tijd om zich klaar te maken en dan zouden we gezamelijk vertrekken naar het bos voor het avondspel.

Dit jaar heeft Idsert de avondspellen bedacht. Het eerste spel was "Vlaggenroof", dit was levend stratego met aangepaste regels. Na korte uitleg van de spelregels door Idsert, konden we los! De vlaggen werden verstopt en na ongeveer een uur gespeeld te hebben, was het blauwe team de winnaar. 
Het tweede spel wat Idsert bedacht heeft, was met knijpers. Op het speelveld werd een vak afgezet met lint. De bedoeling was dat ieder twee knijpers kreeg en dat je deze aan iemand anders zijn kleren moest knijpen. Met dezelfde groepen als bij vlaggenroof, werd er weer tegen elkaar gestreden. Na twee spelletjes was het alweer bijna donker en gingen we weer terug naar de kampeerboerderij. 

Terug op de kampeerboerderij bereidde iedereen zich voor op het feest op de slaapzaal van de pupilen meisjes. Na een ontvangst van de gastvrouw Tency, werd iedereen onderworpen aan een heuze quiz!  Toen de feestelijkheden over waren was het bedtijd voor de pupillen. Voor de junioren & senioren stond weer een avondje vermaak op de planning. Na wat nootjes en toastjes soldaat te hebben gemaakt, ging de ploeg op weg naar Klein Vaarwater voor de laatste stapavond. De geslaagde avond eindigde rond een uur of vier bij de buren in de woonkamer en de sauna, gevolgd door twee á drie 'kwalitatieve' uurtjes slaap. 

Zondag
De volgende ochtend was het ontbijt wat later dan zaterdag en hadden sommigen moeite met opstaan. Na de beschouwing van de avond ervoor, werd er uitgelegd wat er zondag werd gedaan. De pupillen gingen fietsend over het duinpad naar de vuurtoren en de junioren & senioren fietsen via het brandweerpad naar de vuurtoren. 
Allen aangekomen bij de vuurtoren was het tijd voor een kleine versnapering en voorbereiding op de terugweg naar de kampeerboerderij. De junioren & senioren maakten zich op voor de strijd over de waddenzeedijk. Het klassement van de eindsprint wordt later nog bekend gemaakt op de website. De pupillen gingen door het bos terug naar de kampeerboerderij. 

Weer terug op de kampeerboerderij was het tijd voor het middag eten met een heerlijk broodje knakworst en zelfgemaakte pannenkoeken van de moeders! Na te hebben gegeten gingen de pupillen naar de speeltuin en de junioren, senioren en moeders de boerderij opruimen. Binnen een uur was de hele boerderij schoongemaakt, klasse! Kort daarna verzamelden we allen weer om terug te gaan naar de pier van Ameland.

Op de boot werd het weekend nog even doorgenomen en de conclusie was:

Top weekend! Iedereen deed leuk mee, het was een grote hechte groep en er zijn geen ernstige ongelukken gebeurd. Daarnaast was er een opmerking vanuit de trainers over hoe enthousiast iedereen was over het mountainbiken op ameland!

Kortom, er kan worden teruggekeken op een sportief, gezellig en zonnig Ameland weekend! 

Voor de eerste foto's, kun je kijken op deze site: http://flic.kr/s/aHsjzQyZDL. Deze zijn gemaakt door Sigrid (moeder van Joris en Niels). Er volgen nog meer foto's.


De fietsgroep. Maarten slooft zich uit! Op de fiets in de speeltuin.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: