En we zijn weer los

Geplaatst op 02-05-2015 door Uw razende ijsreporter: Foppe in Algemeen

Verschrikt loop ik achter mijn grasmaaier, het is al weer 1 mei, jeetje 1mei , vakantie voorbij......Tsja we zijn weer los.

De laatste paaseitjes van de Eastercup in Gent zijn nog aanwezig hier in huis en de schaatspakken hangen nog te drogen aan de lijn, maar de plicht roept weer. De eerste training van het nieuwe schaatsseizoen. Onder toeziend oog van de beveiligingscamera's van de bouwplek van de nieuwe ijshal worden de pupillen en junioren door Mark Welkom geheten. Eigenlijk heb ik niets te vertellen begint Mark met een vrolijk statement, laten we dus maar gaan trainen!

Wietse neemt als een soort van " Kindegartencop" de pupillen onder zijn hoede. Vol enthousiasme beginnen ze aan een looptraining en warmingup als opmaat naar de skeelertraining. Opmerkelijk is het grote aantal kinderren wat achter Wietse aan huppelt op het parkeerterrein, al vaak gezegd en gehoord, maar shorttrack lijkt een echt populaire sport te zijn geworden in Nederland. Wietse gaat onverdroten te werk, lijkt wel een moederkloek met veel te veel jonge eendjes. Na de looptraining is het tijd voor om de skeelers onder te binden. Termen als dieper zitten schalmen al snel over het parkeerterrein, de schaatsgeest waart al weer rond.

Ondertussen fietsen Mark en Manon met een vijftal junioren rond op de Friese klei. Volgens Steyn zijn ze in Birdaard, Hollum en Sint Annaparochie geweest, dus blijkbaar flink rondje stoempen. Na een dikke 1,5 uur komen ze het parkeerterrein weer opgereden, geen lekke banden of valpartijen dus prima training.

Het is bijna half negen, de familie Bergsma plakt er nog maar een traininkje aan vast door op de fiets naar huis te gaan, die extra kilometers worden maar weer gemaakt en de razende ijsreporter verlaat nog een beetje murw het parkeerterrein, daar gaan we weer, we zijn weer los: zomertraining, Amelandweekend, zomerijs,winterijs, wedstrijden vloeiend in elkaar overlopend. Gelukkig hebben we volgend jaar na de Eastercup in Gent weer 3 week rust


Na de looptraining is het tijd voor om de skeelers onder te binden. Iedereen wordt door Mark Welkom geheten. Eigenlijk heb ik niets te vertellen begint Mark met een vrolijk statement, laten we dus maar gaan trainen ! Mark en Manon fietsen met een vijftal junioren rond op de Friese klei.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: