Een gouden avond bij Omrop Fryslân

Geplaatst op 03-03-2014 door Jurgen in Algemeen

Woensdagavond waren wij met Trias Shorttrack als toeschouwer te gast bij het programma Bynt van Omrop Fryslân, waar onze shorttrackheld Sjinkie Knegt en Jorrit Bergsma te gast waren. Het is voor mij als schrijvend journalist een bijzondere ervaring eens te zien hoe de TV-collega’s te werk gaan. Geen pen en blocnote, maar camera’s, lampen, floormanagers, make up, oefenen en ga zo maar door. Totaal iets anders dan mijn journalistieke wereldje, maar zeker interessant om mee te maken.

Kleurrijk was de uitzending zeker. Dat kwam niet in de minste plaats door aanwezigheid van de coaches Jillert Anema en Jeroen Otter, die hun pupillen en olympische medaillewinnaars Jorrit Bergsma en Sjinkie Knegt vergezelden. De beide coaches hebben veel overeenkomsten: ze zijn graag aan het woord, ze hebben een absolute wil om te winnen, een duidelijke visie op topsport, een bijzondere relatie met hun sporters en een flinke dosis gezonde humor. Vooral op dat laatste gebied is Jillert Anema een fenomeen. Net als op de manier waarop hij Jorrit Bergsma in bescherming nam in de soapserie over de ploegenachtervolging.

Na de uitzending namen de vier heren uitgebreid de tijd voor een napraatje, een handtekening en een foto. Daarvan maakten veel aanwezigen gebruik, net als van de mogelijkheid om een kijkje in de keuken van Omrop Fryslân te nemen. Aan de inrichting van de TV- en radiostudio’s valt af te zien dat onze regionale omroep niet achteraan heeft gestaan tijdens de IT-revolutie in medialand. We zagen een TV-studio, waar robots optreden als werknemers. En een radiostudio, waar één man het werk van vier uitvoert.

Ook voor mijzelf was deze avond goud waard. Weliswaar geen gouden medaille, maar ik ben best trots op de volgende opbrengst:

  • de mogelijkheid om een dag bij Omrop Fryslân mee te lopen

  • een paar prachtige foto’s mede dankzij Johan Karelse

  • een kort praatje met Jeroen Otter en de afspraak om donderdag bij de shorttracktraining te gaan kijken. Wie weet wat voor moois daaruit voortvloeit?

  • het mailadres van Sjinkie Knegt voor het maken van een interview-afspraak.

Op sommige dagen gaat het werk van een journalist wel over rozen.

 


Trias rijders Lars en Tim samen met Sjinkie Lars en Tim hebben de handtekening en natuurlijk even een blik geworpen op de medailles van Sjinkie en Jorrit de trainers wisselen tips uit
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: