Drie Triaspupillen naar Jong Oranje

Geplaatst op 08-09-2014 door Ilona in Algemeen

Trias Shorttrack levert voor komend seizoen weer drie talentvolle jongeren af bij Jong Oranje. Siebren Tiemersma, Tjerk de Boer en Jasper Brunsmann trainden de hele zomer al mee bij Jong Oranje, maar de officiële overstap was 1 september.

‘In een keer drie pupillen die de overstap maken, is voor ons als club een bijzondere prestatie’, zegt trainer Mark Scheepstra. Van Trias Shorttrack stroomden wel eerder jongeren door naar Jong Oranje, maar nog niet eerder zo’n aantal in een keer. Sybren, Tjerk en Jasper treffen bij Jong Oranje hun oud-clubgenoten Itzak de Laat en Leon Bloemhof (beide rijden in het Nationaal Team).

Ruimte voor ontwikkeling

Siebren (Leeuwarden, 17 jaar) en Tjerk (Weidum, 15) schaatsen al van kinds af aan bij Trias. Jasper (Uitwellingeraga, 15) kwam een jaar of 4 geleden bij de club. ‘Het zijn alle drie jongens die zich thuis voelen bij Trias Shorttrack en bij het Gewest. Je ergens thuis voelen speelt een belangrijke rol in de manier waarop je je ontwikkelt’, geeft Mark Scheepstra aan.

Met klem benadrukt hij dat Trias Shorttrack het belangrijk vindt dat kinderen en jongeren in hun waarde worden gelaten en de ruimte krijgen om zich van daaruit in hun sport en sportbeleving te ontwikkelen. Scheepstra: ‘Dat is ons idee van hoe je met jeugd omgaat.’

Dat die benadering hout snijdt, blijkt wel uit het drietal dat nu aanschuift bij Jong Oranje. Drie heel verschillende jongens met verschillende kwaliteiten. ‘Siebren heeft zich de laatste twee jaar enorm goed ontwikkeld’, aldus Scheepstra. Tjerk wordt geroemd om zijn fysieke kracht en enorme gedrevenheid en Jasper om zijn schaatsvaardigheid en tactisch vermogen.

Trots

‘Als club zijn wij onwijs trots dat deze jongens deze kans krijgen en hem ook waarmaken’, aldus Scheepstra die samen met Maarten Visser en de andere trainers begin september altijd druk bezig is om het nieuwe shorttrackseizoen op de rails te zetten.

Op dit moment zijn de buitentrainingen – skeeleren, fietsen en lopen – nog volop bezig, maar eind september ligt er weer ijs in de IJshal en kunnen de echte shorttracktrainingen beginnen. Scheepstra: ‘Een moment waar iedereen altijd naar uitkijkt.’


Als club zijn wij onwijs trots dat deze jongens deze kans krijgen en hem ook waarmaken
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: