Clinic geslaagd!

Geplaatst op 27-11-2013 door Mark & Maarten in Algemeen

Terwijl er 9 Triasers in het verre Oberstdorf streden voor in de Star Class, werd op de thuisbaan in Leeuwarden weer hard gewerkt aan de toekomst van de club. Op uitnodiging van de trainers mochten zo'n 25 rijders van Ferwert en de Pinguïns een uur kennis maken met onze mooie sport en natuurlijk onze club!
Nadat de deelnemers vanuit de Heatbox naar de pupillen training hadden gekeken was het tijd om in de kleedkamers de shorttrack schaatsen, helmen en kniebeschermers te passen. Dankzij de KNSB en Speedcargo hadden we weer de beschikking over een groot aantal shorttrack schaatsen, zodat de deelnemers gelijk op goed materiaal hun eerste shorttrack rondjes kunnen rijden.
Na de dweil was er geen houden meer aan en draaiden de meeste deelnemers al snel hun rondjes op het heilige ijs van de Leeuwarder IJshal.
Na een kleine introductie werden er 3 groepen gemaakt. De trainers Justin, Maarten en Mark wisten al snel alle deelnemers scherp de bocht door te krijgen. Voordeel van een clinic met kinderen die lid zijn van een schaats club is natuurlijk dat iedereen al kan schaatsen. De snelheid zat er daarom bij een aantal al gelijk goed in!
Helaas was er tijdens het inrijden al een valpartijtje. Irma Hiemstra draaide over haar schaats heen, na controle in het ziekenhuis bleek dat haar scheenbeen gebroken was.
De clinic ging volle bak door. Na wat techniek oefeningen volgde natuurlijk nog de relay. Ook dit hadden de meesten goed door. Zelfs na het affluiten van de relay konden een aantal deelnemers nog niet stoppen en werden er nog wat snelle rondjes weggetikt.
 
We kunnen rustig stellen dat zowel de Trias "Ferwerters" in Oberstdorf als de "Ferwereters en Pinguïns op het Trias ijs hun stinkende best hebben gedaan! Wat ons betreft was deze speciale clinic een groot succes.


Deze clinic gemist en toch eens kennismaken? Dat kan tijdens de KNSB Shorttrack Clubtour op 30 december in Leeuwarden. Zie hier voor meer informatie


Een geslaagde clinic! Alle deelnemers aan de clinic
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: