Caroline en Peter Murphy te gast bij Trias

Geplaatst op 21-02-2013 door Ilona Jansen - Lesscher in Algemeen

Caroline (11) en Peter (12) Murphy waren vorige week maandag te gast op de training bij Trias Shorttrack. Ze waren op vakantie bij hun oma en opa in Diever maar de Luxemburgse shorttrackers trainden gewoon door.

‘Erg leuk en heel anders dan we thuis gewend zijn’, zeggen Caroline en Peter over de training. ‘Onze trainer houdt vooral van hard schaatsen. Dat is erg vermoeiend. Mark en Maarten trainen ook techniek.’ Op dinsdagavond reden de twee leden van shorttrackclub CHLPV mee met de shorttrackselectie in Thialf.

Caroline en Peter zitten in Luxemburg op een Europese school die 7 leerjaren telt. Caroline zit in de eerste en Peter in de tweede. Over de combinatie sport en school zeggen broer en zus: ‘Hard werken’. Tussen de wedstrijden door moet er huiswerk worden gemaakt, want de school kent daarvoor geen vrijstellingen.

Thuis trainen Caroline en Peter twee keer in de week anderhalf uur met een groepje van maximaal 10 personen op een ijshockeybaan. ‘In Luxemburg is alles wat met ijssport te maken heeft kleinschalig’, vertelt vader Simon Murphy. Wanneer je dan in Nederland bent en mag meerijden met een Nederlandse club is dat een mooie buitenkans.

Helemaal wanneer je je zoals Peter (Pupillen 1) hebt gekwalificeerd voor de Europese Cup Finale voor Junioren van 15 tot en met 17 maart in het Italiaanse Baselga. Tijdens de Starclass-competitie nam Peter het het afgelopen seizoen op tegen de Hessel, Steijn, Sven en Nathan. In diezelfde competitie streed Caroline (Pupillen 2) tegen Iris, Maaike en Martine.

Wanneer de shorttrackijsers straks in het vet gaan, gaat Caroline inline-skaten en zwemmen. Peter concentreert zich dan volledig op zijn andere passie: voetballen.


Peter en Caroline
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: