Belgische tournee nog niet ten einde.

Geplaatst op 16-04-2015 door Mark in Algemeen

Afgelopen maand verschenen er een paar mooie artikelen op de Trias site over de laatste shorttrack wedstrijden van het seizoen in het mooie België. Er werd zelfs een treffend vergelijk gemaakt met mannen als Fabian Cancellara en Tom Boonen die op de fiets met de Belgisch tournee bezig zijn. Na de Belgische wedstrijden gaan de meeste schaatsers een maandje in de welverdiende rust modus, zodat er in mei weer fit en uitgerust aan de zomertraining begonnen kan worden.

Er is echter een groep Triassers waarvoor de echte strijd pas in april begint. Een strijd tegen de Belgische heuvels, tegen elkaar maar vooral tegen zichzelf. Zaterdag 18 april fietsen 15 Triassers (vooral de veteranen) “De Alternatieve”. Een fiets tocht in de Belgische Ardenne die als antwoord op de steeds drukker wordende Amstel Gold Race wordt georganiseerd. 160 kilometers door de Ardennen met zo’n 18 klimmetje en 2500 hoogte meters. Eén van de hoogte punten is de col de la Redoute.

Al zo’n 15 jaar trekken we, Maarten, Mark, Auke Willem, William, Peter, JP, Akko, Dennis, Rutger, Richard, Justin, eind april richting Limburg voor een mooie weekendje fietsen met een goed biefstuk en een goede Limburgse pint. Dit jaar wordt de ploeg versterkt met een paar jonge honden, Manon, Leon, Iris Brunsman, zodat de sportieve strijd onderling weer wat steviger wordt.

Afgelopen maanden is er natuurlijk door bovenstaande goed getraind, in het collectief, maar ook wel in het geniep. Wat opvalt is dat iedereen zich in de under dog positie manoeuvreert met uitspraken als ”ik heb nog niet zoveel gedaan”, “ik ben in de heuvels niet zo goed” of  “het gaat vooral om de gezelligheid. De laatste jaren leert echter dat zodra de laatste 50 km in zicht komen de strijd vol los barst wie er als eerste binnen is.

Na een gezellig nacht in Maastricht volgt zondagmorgen volgt nog het toetje. Ons hotel bevindt zich aan de Grote Markt in Maastricht, hier start zondag de Amstel Gold race voor de profs. Met een bakje koffie en een croissantje zien we hoe binnen 30 minuten het hele plein gevuld wordt met de bussen van de ploegen, auto’s van de ploegleiding en pers en natuurlijk zo’n 180 prof wielrenners. Na de start is het plein binnen een kwartier weer leeg en kunnen wij, ook moe en leeg, weer terug naar het noorden.


Belgische tournee nog niet ten einde.
Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: