Materiaal

Kleding
Er is geen sport die geen gevaren kent. Ook bij shorttrack zijn er risico’s. Deze risico’s kunnen beperkt worden door de rijders te beschermen. Bij de bescherming kan worden gedacht aan een snijvast pak (van Kevlar of Dyneema) onder het skinpak, knie- en scheenbescherming, een dichte helm, snijvaste handschoenen en een nekbeschermer (van Kevlar of Dyneema) en een sportbril. Op (inter)nationale wedstrijden is het verplicht de bovenstaande bescherming te dragen.

Interesse in een Trias skinpak - geef dit aan via dit formulier.

Schaatsen
Het ijzer van de shorttrackschaats is meer naar links geplaatst, ten opzichte van het midden, hierdoor kan de bocht krapper genomen worden. De ijzers hebben een hoger blad waar een ronding in zit. Daarnaast zit er een ‘kromming’ (lichte buiging) in het ijzer voor extra grip in de bochten.
De schoenen zijn iets hoger dan de enkel en zijn meestal gemaakt van een combinatie van carbon en plastic. Dit zorgt voor extra stevigheid en bescherming tijdens het rijden. Het is ook mogelijk om schoenen op maat te laten maken. Er wordt echter wel aangeraden om te wachten tot je bent uitgegroeid omdat het laten maken van deze schoenen prijzig is.

Voor clubleden van Trias Shorttrack verzorgt de 11stedenshop het verhuren (leasen) van de shorttrack schaatsen. Meer informatie hierover vind u op onze pagina over Lidmaatschap.

 


Sidijk logo Rabobank logo Idenza logo CBC logo

Voeg Trias toe op: